Myymälätila skannaus -tehtävä

Teen tehtävän Cubuksen liikkeestä, kerron mitä havannoin tarkastellessani koko liikettä.

1. JulkisivuCubus sijaitsee kauppakeskuksen sisällä. Myymälällä ei ole näyteikkunaa. Sisäänkäynti on iso ja molemmilla puolilla sisäänkäyntiä on noin metrin levyiset ikkunat. Toiseen ikkunaan on teipattu siististi aukioloajat. Myymälän sisäänkäynnin yläpuolella on valkoinen Cubuksen kyltti mustalla taustalla. Nyt alennusmyyntien aikaan myymälän edessä on kaksi pyörörekkiä, missä ale-tuotteita myytävänä.

2.Sisäänkäynti


Cubukselle sisään astuessa on ensimmäisenä naisten puoli. Vasemmalla puolella on nähtävissä kampanjatuotteita podiumilla ja oikealla muita naisten trendi vaatteita rekeissä ja pöydällä. Molemmilla puolilla seinissä on esillä naisten vaatteita. Vaatteita on esillä paljon, joten asiakas pääsee jo heti tällä alueella katselemaan Cubuksen tarjontaa. Keskellä menee leveä käytävä mikä jakautuu kahteen käytävään naisten alusvaatteiden puolella. Sisäänkäynniltä on suora näkyvyys muualle myymälään, ihan kassoille asti. Podiumilla ja seinillä on käytetty julisteita. Alue on 360 kierrettävissä. Alue on parhaimmillaan sisäänkäynniltä katsottuna. Cubuksen esillepanojen ideat jatkuvat koko myymälässä, pöydät ja asettelut ovat samanlaiset naisten kuin lastenkin puolella. Heti sisäänkäynnin yläpuolella on spottivalot ja liikkeen puolella kohdevalaisimia ja loisteputkia.
Sisääntulo alueella on hälyhuput alen aikaan.
3. Kierto


Kiersin naisten, isojen tyttöjen ja pienten poikien puolen. En mennyt naisten alusvaatteiden, pienten tyttöjen ja isojen poikien puolelle. En kokenut tarvetta käydä alusvaatteiden puolella. Lasten puolella kiersin omien lasteni vaatekokojen mukaan.

Piirroksessa olen käyttänyt eri värejä havainnoimaan alueita kulkureittejä.
Violetilla olen piirtänyt kalusteet joissa naisten tuotteita, ruskea naisten ja lasten alusvaatteita, vaaleanpunainen tyttöjen ja vaaleansininen poikien. Oman reittini piirsin punaisella ja kaverini harmaalla.


4. Seinät
Punaisella ympyröidyt ovat horisontaalisessa linjassa ja sinisellä ympyröidyt vertikaalisessa linjassa. 

Värijärjestykset pöydissä ja alusvaateseinissä vaaleasta tummimpaan. 
Muuten seinissä ei laiteta värijärjestykseen, samassa seinässä käytetään esim. kahta pääväriä mitkä erottuvat selkeästi esillepanossa. 

Alen aikaan ohjeistuksena tuli laittaa ale-seinät värijärjestykseen vaaleasta tummempaan. 
Näissä seinissä erottuu vaaleanpunainen ja vihreä. 


Tässä musta ja punainen. Samanväriset pyritään kokoamaan samaan esillepanoon, eikä ripotella niitä erikseen muihin seiniin. 5. Kassa-alue


Kassa-alueella pyritään tekemään lisämyyntiä. Kassan edessä on alusvaatteita ja sukkabowleja. Kassa pöydällä kynsilakkoja telineissä, lahjakortteja ja hiuslenkkejä kulhoissa molemmilla kassoilla. Kassa-alueella on yksi iso pöytä, missä kaksi kassaa. Näiden kassojen välissä on viisi sukkabowlia ja sivuilla molemmille kassoille pöydät alusvaatteille. Graafista materiaalia on kassan takana iso juliste, hintatiedot ja C-kirjain kassan edessä.6. Valaistus


Julkisivun puolelta myymälä on valaistu spottivaloilla. Yleisvalaistuksena on käytetty loisteputkia ja kohdevalaisimia. Koko myymälä on valaistu samalla tavalla. Sovituskopeissa peilien ympärillä on lisävalona loisteputket. Kohdevalaisimilla saadaan seinien esillepanot hyvin esille.

7. Äänet


Cubuksella soi kokoajan musiikki, muuten liike olisi todella hiljainen. Kauppakeskuksen äänet kuuluvat hyvin a-alueelle, mutta eivät myymälän perälle. Muita meluja ei kuulu musiikin alta.

8. Tuoksut


Tuoksu on neutraali. Liikkeessä ei myydä hajuvesiä tai muita hajusteellisia tuotteita.

9. Henkilökunnan pukeutuminen


Henkilökunta pukeutuu pääosin Cubuksen vaatteisiin tai muihin, mistä ei näe onko vaate jonkun toisen merkin.

10. Graafinen materiaali


Graafista materiaalia löytyy liikkeestä paljon. Useita julisteita, hintatietokylttejä, hintalaput, muovikassit jne. Kampanjapöytään on laitettu juliste missä näkyvät kampanjaan kuuluvat tuotteet henkilön päällä. Näin tehdään myös tuotteille mitkä eivät ole kampanjassa, juliste sijoitetaan seinään, missä julisteessa näkyvää tuotetta on esillä.

11. Myymäläkalusteet


Myymäläkalusteissa on käytetty materiaaleina metallia, muovia ja puuta. Kalusteet ovat väriltään valkoisia, tummanharmaita ja mustia. Kaikki rekit ovat suurinpiirtein samalla tasolla ja pöydät ovat samankorkuisia. Pöydissä on kaksi tasoa. Seinillä esillepanot on laitettu korkeammalle, mutta kuitenkin siten, että asiakas yltää näihin. Seinät ovat valkoiset ja niissä on käytetty kalusteina valkoisia metallisia hyllyjä, metallisia piikkejä ja metallisia sivuukaareja. Kassa-alueella kalusteina on valkoiset pöydät, missä muovikulhot alusvaatteille ja mustat metalliset telineet muovikulhoilla sukille.Kommentit

Suositut tekstit